Oftalmologie

Pentru consultații oftalmologice de orice tip, vă așteptăm într-o atmosferă caldă, cu dotări moderne.
Oftalmologie

Clinica de Oftalmologie Ștefarimed din București

Echipă dedicată de Medici Specialiști Oftalmologi

Ce este Oftalmologia și ce include?

Oftalmologia este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și recuperarea problemelor de vedere, afecțiunilor globului ocular și anexelor globului ocular. Clinica Ștefarimed va pune la dispozitie o gama extinsa de servicii medicale oftalmologice, de cea mai buna calitate. Puteți conta pe noi pentru consultatii oftalmologice complete sau pentru chirurgia oftalmologica a cataractei, glaucomului, chirurgie vitreo-retiniana sau chirurgie plastica oculara.

Consultul oftalmologic

Investigații oftalmologice amănunțite

Tratamente laser oftalmologie

Optică medicală (ochelari și lentile de contact)

Cataractă (tratamente chirurgicale moderne)

Glaucom (tratamente chirurgicale moderne)

Chirurgie vitreo-retiniană

Alte intervenții chirurgicale

Stefarimed

Consultul oftalmologic

Un control oftalmologic poate dura aproximativ 15 minute-jumătate de oră, în cazul unei examinări de rutină, sau poate depăși o oră, dacă sunt necesare teste suplimentare. Fiecare consult începe cu anamneza, discuția dintre specialist și pacient.

Anamneza presupune câteva întrebări simple: motivul pentru care te afli la consult, dacă ai anumite afecțiuni oculare sau dacă ai observat anumite probleme la nivelul ochiului, cum s-au manifestat, despre istoricul bolilor oculare în familie, etc.
Stefarimed

Investigații oftalmologice amănunțite

Pacienții noștri au la dispoziție o gamă completă de investigații oftalmologice de specialitate, destinate diagnosticării și urmăririi evoluției anumitor afecțiuni. Dotările Clinicii Ștefarimed sunt de ultimă generație, cu performanțe și capacități ridicate, pentru o imagine cât mai exactă asupra afecțiunilor și problemelor oculare.

Printre investigațiile oftalmologice oferite de clinică, amintim:
✔️ examen fund de ochi
✔️ ecografie
✔️ examinare pol anterior / fund de gol
✔️ tensiune oculară
✔️ gonioscopie
✔️ angiografie și angiofluorografie (AFG)
✔️ tomografie oculară
✔️ testul sensibilitatii de contrast
✔️ test stereoscopic
Stefarimed

Tratamente laser oftalmologie

Tratamente laser pentru retina tratează retina ischemica, prevenind formarea de noi factori de crestere a vaselor de sange. Laserul este folosit si pentru a reduce cantitatea de lichid din straturile retinei (edem macular diabetic). Fotocoagularea cu laser este o metoda de tratament care realizeaza efectul coagularii termice asupra straturilor mai profunde ale retinei.
Fotocoagularea maculara poate opri sau incetini sangele sau lichidul din ochi.

Tratament cu laser pentru cataracta secundara este o procedura unica, scurta, nedureroasa, efectuata intr-o clinica de oftalmologie. In timpul tratamentului cu laserul YAG, capsula posterioara neclara este indepartata de pe axa optica, permitand o buna recuperare vizuala. Tratamentul cu laser YAG se efectueaza la o clinica de oftalmologie si este un tratament nedureros intr-un timp scurt de aproximativ 5 minute.

Trabeculoplastia cu laser este cel mai eficient tratament pentru glaucomul cu unghi deschis. O astfel de intervenție cu laser are ca scop lărgirea ochiurilor trabeculului – țesutul aflat la unghiul dintre iris și cornee care filtrează umoarea apoasă. În cadrul clinicii noastre, folosim un laser de ultimă generație pentru a obține rezultate precise. Trabeculoplastia poate reduce presiunea oculară chiar și cu 30% atunci când este utilizată de la primele simptome ale glaucomului (efectul acestei intervenții este comparat cu efectul pe care îl au cele mai puternice picături împotriva glaucomului).
Stefarimed

Optică medicală (ochelari și lentile de contact)

Optica medicală se referă la toate produsele care au ca scop corecția vederii sau protecția globului ocular. Include de la clasicii ochelari pentru vedere, la lentile de contact, ochelari de soare, precum și toate accesoriile de îngrijire ale acestora și dispozitivele medicale ce se încadrează în procesul de îngrijire a ochilor. 

Dacă vă numărați printre cei cu afecțiuni oftalmologice, medicii Ștefarimed sunt în măsură să vă recomande cea mai bună metodă de corecție sau de tratament, ținând cont de nevoile și stilul de viață al fiecărui pacient în parte. Deoarece fiecare persoană este diferită și are nevoi diferite, faptul că optica medicala include atât de multe opțiuni este un lucru îmbucurător. În prezent, indiferent de problema cu care s-ar confrunta la nivelul ochilor, există o metodă optimă de rezolvare pentru fiecare individ în parte.
Stefarimed

Cataractă (tratamente chirurgicale moderne)

Cataracta este o afecțiune oftalmologică, frecventă, ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenței cristalinului. Studiile arată că aproximativ 50% din populație își pierde vederea din cauza acestei afecțiuni.

Nu numai că poți avea cataractă la orice vârstă, dar ai șanse mai mari să le dezvolți dacă ai peste 40 de ani. Se pot dezvolta suficient de încet încât să nu le observi până nu îți afectează vederea. Și singura formă de tratament este eliminarea lor prin operația cu implant de cristalin.

Operația de cataractă se recomandă pentru:
✔️ vedere încețoșată, tulbure sau slabă
✔️ fotofobie: intoleranță la lumina naturală sau artificială
✔️ disconfort vizual cauzat de lumina farurilor din față
✔️ nevoie de lumină mai bună pentru lectură și alte activități
✔️ apariția halourilor în jurul surselor luminoase
✔️ modificări frecvente în prescrierea lentilelor de vedere sau a lentilelor de contact
✔️ îmbunătățirea vederii de aproape, concomitent cu scăderea vederii la distanță (în prima fază, unii pacienți, care aveau dioptrii cu plus, se bucură că “le-a revenit vederea” – pot să citească fără ochelari sau cu ochelari mai vechi, cu numere mai mici)
✔️ cresc dioptriile, la cei cu miopie (lentile cu minus)
✔️ simțul cromatic poate fi alterat în cataracta nucleară, însoțit de un deficit în axul galben/albastru
✔️ câmpul vizual poate evidenția o scădere generală a sensibilității (în perimetria automatizată) sau contracție de izoptere, scotoame localizate (în perimetria cinetică) 
Stefarimed

Glaucom (tratamente chirurgicale moderne)

Glaucomul este o afecțiune oculară cronică bilaterală caracterizată prin distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic, nerv care este responsabil de transmiterea informațiilor de la ochi la creier.

Glaucomul se asociază, de cele mai multe ori, cu o presiune crescută în ochi. Tensiunea lichidului intraocular reprezintă balanța între producția și drenarea acestuia. Umoarea apoasă este un lichid transparent produs în permanență de către corpul ciliar, care asigură aportul necesar de oxigen și substanțe nutritive cristalinului, corneei și irisului și este drenată în sistemul venos.

Operația de glaucom se recomandă pentru:
✔️ observarea de halouri în jurul punctelor luminoase
✔️ pierderea vederii
✔️ ochi roșii
✔️ durere oculară
✔️ îngustarea câmpului vizual (vedere în tunel)
 
Pentru că pierderea vederii cauzată de glaucom este ireversibilă, indiferent de stadiul bolii, este foarte important controlul oftalmologic complet regulat, care include măsurarea presiunii intraoculare, astfel încât diagnosticul să fie pus în fazele incipiente ale bolii și medicul să poată recomandă o schemă de tratament adecvată.
Stefarimed

Chirurgie vitreo-retiniană

Retina reprezintă stratul nervos care acoperă polul posterior al globului ocular, ce conţine celulele vizuale capabile să transforme informaţiile vizuale în impulsuri nervoase.
Aceste impulsuri, transmise de-a lungul fibrelor nervoase care alcătuiesc nervul optic sunt apoi analizate de cortexul vizual şi redate sub formă de imagini vizuale.
Dezlipirea de retină este o boală gravă care poate evolua până la pierderea totală a vederii ochiului respectiv, ce constă în detaşarea retinei de pe faţa posterioară a globului ocular. Se produce ca urmare a unei rupturi retiniene, survenite după un traumatism, un efort fizic intens, şi are drept factori favorizanţi miopia, intervenţiile chirurgicale anterioare, infecţiile intra-oculare, diabetul zaharat, etc.

Prin utilizarea unor seturi speciale de instrumentar de chirurgie vitreo-retiniană, intervenţiile chirurgicale pot fi efectuate prin incizii oculare foarte mici (sub 0.45 mm), care nu mai necesită sutură şi permit o vindecare foarte rapidă, fără internare sau măsuri speciale postoperatorii.
Suntem alături de tine

Credem în comunicarea sinceră, în informarea corectă și completă a fiecărui pacient și într-o atitudine empatică.

Programează-te acum